vechtsport-9.png Sportschool Dekkers  83-360.jpg

Hapkido, Judo, Nunchaku-do en Taekwondo

 

HAPKIDO DE VERDEDIGINGSPORT VOOR KINDEREN!   83-361.jpg           I

Iedere ouder wil zijn eigen kind beschermen tegen ongewenste situaties. Echter, er zullen situaties voorkomen waarin het kind niet direct kan terugvallen op vader en moeder. Daar waar de bescherming van de ouders ophoudt, moet het kind zelf zijn mannetje kunnen staan. Hoe vaak hoor en lees je niet dat kinderen slachtoffer zijn van pesterijen, en andere vormen van zinloos geweld? Hapkido is de verdedigingssport voor kinderen! Een zelfverzekerd kind heeft veel minder kans om in bedreigende situaties te belanden. De fysieke en mentale aspecten van Hapkido vergroten het zelfvertrouwen van kinderen en leert hen spelenderwijs om zich assertief op te stellen. De kinderen leren grenzen te stellen, NEE te zeggen en voor zichzelf op te komen! Ook discipline en respect voor elkaar zijn standaard zaken bij hapkido. Hapkido is een sport waarbij je goed leert trappen en stoten. Naast sparren en plankjes breken met je voeten en handen wordt er ook aandacht besteed aan zelfverdediging. Hoe kom je makkelijk los als iemand je vastpakt etc... Je leert eenvoudige korte technieken die erg effectief zijn en daardoor gemakkelijk in de praktijk te gebruiken. Je voelt je daardoor zelfverzekerder.

Bij Sportschool Dekkers staan de kinderen centraal.

Het ontwikkelen van een eigen persoonlijkheid en het vergroten van kennis, inzichten en vaardigheden, worden bij Sportschool Dekkers gestimuleerd.

Lestijden Hapkido in Best (gymzaal Heivelden): Iedere dinsdag van 18.30 tot 19.30 uur 6 t/m 8 jaar Iedere dinsdag van 19.30 tot 20.30 uur 9 t/m 12 jaar.

Mocht je na de kennismakingsperiode besluiten om Hapkido bij ons te blijven doen dan krijg je 50% korting op de aanschaf van het hapkidopak. Ook werkt Sportschool Dekkers samen met Stichting Leergeld omdat wij vinden dat alle kinderen moeten kunnen sporten bij Sportschool Dekkers. Iedereen is welkom!!!                                                                

  INFO: www.sportschooldekkers.nl  

Judo bij sportschool Dekkers         101-4431.jpg        101-4422.jpg
Wat is KLEUTER Judo? Kleuterjudo 4 en 5 jaar Sportschool Dekkers heeft een speciale kleutergroep. De les is afgestemd op 4 en 5 jarigen. Judo is een ideale manier om een kind te laten stoeien. Ze doen tik- en vangspelen en leren valbreken. Ook het oefenen van houdgrepen en daarmee stoeien is uiteraard een belangrijk onderdeel. Op een leuke speelse maar ook gestructureerde wijze helpt judo zo de motoriek te ontwikkelen. Tegelijkertijd zal de sportiviteit en het zelfvertrouwen van het kind toenemen. Iedere zaterdag geeft Sportschool Dekkers kleuterjudo les van 09.00 uur tot 09.45 uur in gymzaal Paardenhei1 in Best. Wat is Judo? JUDO is een Japanse verdedigingssport. Judo werd door Jigaro Kano (1860-1932) ontwikkeld vanuit de traditionele Japanse vechtkunst jiu-jitsu. De pedagoog Kano beschouwde judo als een opvoedkundige methode. Door judo leer je positief omgaan met agressie. Judo is bovendien beschaafd. Zonder je tegenstander te blesseren leer je hem of haar te overmeesteren. Een van de belangrijkste uitspraken van Jigoro kano luidt: ‘Judo kun je alleen maar leren door het te doen’. Een judoka gebruikt de kracht van zijn tegenstander om deze te overmeesteren. Judo is een sport voor iedereen. Voor jong en oud en voor zowel meisjes als jongens. Judo is ook een Olympische wedstrijdsport. Het judo kwam rond 1945 naar Europa. Het werd in Nederland populair toen Anton Geesink in 1961 wereldkampioen werd. Judoka Wim Ruska won op de Olympische Spelen 1972 in München zowel het goud in de zwaargewicht-klasse als in de open klasse. Mark Huizinga is de derde Nederlander die op de Olympische Spelen (in 2000) een gouden medaille heeft gewonnen. Iedere zaterdag geeft Sportschool Dekkers judo les van 09.45 uur tot 10.45 uur voor de leeftijdsgroepen 6-8 jaar en 9-12 jaar in gymzaal Paardenhei1 in Best.                                      INFO:  www.sportschooldekkers.nl  
 

 

Nunchaku-do is 'n verdedigingssport               88-4373.jpg        88-4354.jpg                                                    Een zelfverzekerd kind heeft veel minder kans om in bedreigende situaties te belanden. De fysieke en mentale aspecten van Nunchaku-do vergroten het zelfvertrouwen van kinderen en leert hen spelenderwijs om zich assertief op te stellen. De kinderen leren grenzen te stellen, NEE te zeggen en voor zichzelf op te komen! Ook discipline en respect voor elkaar zijn standaard zaken bij nunchaku-do. Nunchaku-do is een sport waarbij gebruik gemaakt wordt van de Nunchaku. Het eeuwenoude handwapen dat grote populariteit verwierf door de flims van de legendarische vechtheld Bruce Lee. Twee stokjes met een touw ertussen. Bij Nunchaku-do heb je de volgende onderdelen: Kumite (gevechten) Freestyle, Kata (schijngevecht) en Jutsu. Bij Jutsu leer je je goed verdedigen tegen aanvallers. Nunchaku-do is een sport die steeds populairder wordt bij de jeugd. Wat moet je nog verder weten?

 Het ontwikkelen van een eigen persoonlijkheid en het vergroten van kennis, inzichten en vaardigheden, worden bij Sportschool Dekkers gestimuleerd.

Lestijden Nunchaku-do in Best (gymzaal Heivelden): Iedere zaterdag van 10.30 tot 11.30 uur jeugd 6 t/m 8 jaar Iedere zaterdag van 10.30 tot 11.30 uur jeugd 9 t/m 12 jaar ps Mocht je na de kennismakingsperiode besluiten om Nunchaku-do bij ons te blijven doen dan krijg je 50% korting op de aanschaf van het Nunchaku-do pak. Ook werkt Sportschool Dekkers samen met Stichting Leergeld omdat wij vinden dat alle kinderen moeten kunnen sporten bij Sportschool Dekkers. Iedereen is welkom!!!

INFO: www.sportschooldekkers.nl 

 
 

TAEKWONDO 'N VERDEDIGINGSPORT       19-615-1.JPG         19-3656.JPG                                                               Iedere ouder wil zijn eigen kind beschermen tegen ongewenste situaties. Echter, er zullen situaties voorkomen waarin het kind niet direct kan terugvallen op vader en moeder. Daar waar de bescherming van de ouders ophoudt, moet het kind zelf zijn mannetje kunnen staan. Hoe vaak hoor en lees je niet dat kinderen slachtoffer zijn van pesterijen, en andere vormen van zinloos geweld? Taekwondo is de verdedigingssport voor kinderen! Een zelfverzekerd kind heeft veel minder kans om in bedreigende situaties te belanden. De fysieke en mentale aspecten van Taekwondo vergroten het zelfvertrouwen van kinderen en leert hen spelenderwijs om zich assertief op te stellen. De kinderen leren grenzen te stellen, NEE te zeggen en voor zichzelf op te komen! Ook discipline en respect voor elkaar zijn standaard zaken bij taekwondo. Taekwondo is een sport waarbij je goed leert trappen en stoten. Naast sparren en plankjes breken met je voeten en handen wordt er ook aandacht besteed aan zelfverdediging. Hoe kom je makkelijk los als iemand je vastpakt etc... Je leert eenvoudige korte technieken die erg effectief zijn en daardoor gemakkelijk in de praktijk te gebruiken.                                                                                                  Je voelt je daardoor zelfverzekerder.

Het ontwikkelen van een eigen persoonlijkheid en het vergroten van kennis, inzichten en vaardigheden, worden bij Sportschool Dekkers gestimuleerd. Lestijden Taekwondo in Best (Sporthal Naestenbest): Iedere dinsdag van 16.00 tot 17.00 uur jeugd 6 t/m 8 jaar Iedere dinsdag van 17.00 tot 18.00 uur jeugd 9 t/m 12 jaar.

 Mocht je na de kennismakingsperiode besluiten om Taekwondo bij ons te blijven doen dan krijg je 50% korting op de aanschaf van het taekwondopak. Ook werkt Sportschool Dekkers samen met Stichting Leergeld omdat wij vinden dat alle kinderen moeten kunnen sporten bij Sportschool Dekkers.  INFO: www.sportschooldekkers.nl