music-4.png Bazer/slagwerk klas   91-397.png    91-396.png

 

              91-399.png91-399-1.png           91-398harmonie.png

Blazer / slagwerkklas Harmonie St. Caecilia

Harmonie St. Caecilia uit Best biedt voor deze schoolsport periode iets heel bijzonders aan. Je kunt in 6 weken tijd een muzikant zijn in een orkest. Net zoals bij een teamsport is het spelen in groepsverband heel erg gezellig.

Deze ‘blazer / slagwerklas’ start helemaal onder aan de muzikale ladder. Je hebt geen voorkennis nodig. De harmonie zorgt voor de instrumenten. Stap voor stap leer je op een ontspannen en gezellige manier het instrument bespelen en het notenschrift kennen. Dat gebeurt in een groep met meerdere blaasinstrumenten en slagwerk tegelijk . 
De instrumenten die voor deze ‘blazer/slagwerkklas’ in aanmerking komen zijn: dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, trombone, tuba en snaredrum. De blazer / slagwerkklas bevat 6 groepsrepetities en per week wordt 30 minuten geoefend met een orkest dirigent en afgestudeerd slagwerkster. Je krijgt speciaal lesmateriaal en een instrument in bruikleen zodat thuis ook geoefend kan worden. Afsluitend volgt een concert voor je familie en publiek waarbij iedereen versteld zal staan van wat in deze lessen al aangeleerd is. 

Wacht niet te lang met inschrijven want er zijn maar een beperkt aantal instrumenten beschikbaar.

Durf jij deze uitdaging aan?

INFO:  www.caeciliabest.nl    www.audepicault.com/fanfare/fanfare.htm (klik de figuurtjes aan)

Slagwerkgroep

               72-329slagw.jpg             72-330slagwer.jpg

Slagwerk; een van de orkesten van St-Caecilia

De Slagwerkgroep is begin 2009 opgericht en heeft als doel slagwerkmuziek in te studeren en ten gehore te brengen. De eerste anderhalf jaar stond de slagwerkgroep onder leiding van Marcel te Brake. De slagwerkgroep staat nu onder leiding van Sander Vredenborg.

Wij zijn geen drumband!

Wij echter meer dan een "gewone drumband". Zo zullen we niet op straat in uniform marcheren maar bij voorkeur in een zaal onze concerten ten gehore brengen. Daarbij willen we speciale aandacht besteden aan het "showelement" tijdens optredens.

Instrumenten: Ons instrumentarium bestaat uit snaredrums en toms in verschillende groottes. Daarnaast beschikken we over vier verschillende basedrums en twee xyolofoons. Genoeg materiaal dus om mooie slagwerkpartijen ten uitvoer te brengen. Bijzonder is echter ook dat wij beschikken over boomwackers, dit zijn tonaal gestemde ritme-instrumenten. De boomwhackers geven een extra dimensie aan ons repertoire.

INFO: www.caeciliabest.nl  onze orkesten  slagwerkgroep